Gå till innehåll

ADVENTSUTMANING 2023

NU DRAR VI IGÅNG ÅRETS ADVENTSUTMANING!

Det kommer att bli sammanlagt att bli fyra utmaningar under december fram till julafton. Uppdraget kommer söndagen innan, så ni har en vecka på er att träna.
Filma och skicka in senast varje söndag till aktivitet@srlv.se
Skriv också om det är ok att vi lägger ut er film i våra sociala medier.

Priser till alla som lyckas med utmaningen!

Lycka till!


Till den 1:a advent ska ni använda tre burkar som ni lägger framför hunden. Under den ena burken har ni gömt en godis. Hunden får inte veta under vilken burk godisen är såklart, det ska den lista ut och markera på valfritt sätt.


Till den 2:a advent ska ni få hunden att balansera en godis på nosen. Vindil har har tjuvtränat med att balansera en liten snöhög på nosen. Lite svårare är det med en godis. En bonus till er som lyckas få hunden att fånga godisen i munnen sedan.


Till den 3:e advent ska hunden sitta vackert, som en kanin. Kriteriet/målsättningen är att hunden sätter sig på baktassarna och får upp framtassarna från golvet. Det här är svårt och ansträngande för en otränad hund så man ska vara försiktig i början. När du börjar kan du hjälpa din hund genom att den får stödja sina framtassar på din arm. Träna inte för länge varje gång.

Ett alternativ till den här utmaningen, om det känns svårt för hunden (eller dig), kan du försöka få hunden att titta under din arm när den får stödja sina tassar på den.


Till den 4:e advent ska din hund flytta ett paket/julklapp ca 2 meter och genom t.ex. två koner, eller annat som finns till hands, med en öppning på 1 meter.