Gå till innehåll

Styrelse & kontakt

Datum för styrelsemöten 2024:
10 januari, 7 februari, årsmöte 25 februari. 19 mars,

Presentation av styrelsen finns längre ned på sidan (uppdatering kommer för styrelsen 2024)

StyrelsePeriod till FunktionKontakt
Liselott Brännström2025Ordförandestyrelse@srlv.se
Elisabeth Kaatari Lindblom2025Vice ordförandestyrelse@srlv.se
Cecilia Henriksson2025Sekreterarestyrelse@srlv.se
Anita Kober2026Kassörstyrelse@srlv.se
Johanna Boström Stone2026Ledamotstyrelse@srlv.se
Sara Inemyr2025Ledamotstyrelse@srlv.se
Camilla Wolgers2026Ledamotstyrelse@srlv.se
Torbjörn Brattberg20251:e suppleantstyrelse@srlv.se
Marlene Blind20252:a suppleantstyrelse@srlv.se
Kontakt med styrelsen:styrelse@srlv.se

RevisorerFunktion
Stig BerndtssonRevisor
Agneta WiderlundRevisor
Jennie PrytzRevisorssuppleant
Sofia GustafssonRevisorssuppleant
Kontakt med revisorer:revisor@srlv.se

ValberedningFunktionPeriod till
Beate Johannessen Sammankallande2025
Elina2025
Kontakt med valberedning:valberedning@srlv.se

Presentation av styrelsen

Liselott Brännström - ordförande

Jag bor i Kåge/Skellefteå och har haft lapsk vallhund sedan -97 och står för kenneln Kläppylets där det just nu ingår sex lapska vallhundar vilka är: TJH (PTRH) Duoddara Aika 3 år, Kläppylets Illu Ihana 4 år, RLDN RLDF Kläppylets Hearvái Hilla 6 år, SE VCH SE V-17 SE UCH Kläppylets Giivis Geassi 8 år, RLDN RLDF RLDA SE UCH Obbolalägdans Beavi-Birra 10 år och TJH (FM) RLDN RLDF SE UCH SE VV-17 Kläppylets Dárkil Doaivva 16 år.

Jag har min fjärde lapska tjänstehund inom hemvärnet där jag varit aktiv som hundförare sedan 1999 då jag certade min första, Fjällfarmens Cammo.

Jag tränar och tävlar i bruks, lydnad, rallylydnad och viltspår. Prio ligger naturligt på patrull- och övrig bruksträning eftersom en tjänstehund alltid ska vara i trim och vi trivs bra i ”spårskogen”, både jag och hundarna. I övrigt hänger hundarna med mig på gården bland de övriga djuren.

Det var den sunda exteriören som gjorde att jag fick upp ögonen för lapsk vallhund.


Elisabeth Kaatari Lindblom – vice ordförande

Pitebo som bor i Uppsala, men även deltidsbybo i Kittelfjäll. Jag är gift och har två vuxna söner. Min lapska vallhund heter Vindil (Ninaitwa Vindil Hyssopus) och är 5 år. I familjen finns det dessutom en pumifarbror på 11 år som heter Sixten. 

Vindil och jag tränar och tävlar i viltspår. Vi tränar även bruksspår, lite sök, agility, rally och lydnad, men har inte vågat oss ut på tävling ännu. Andra fritidsintressen är att cykla mtb och att vandra med hund, såklart. På vintern ger vi oss gärna ut på fjället med turskidorna. Vindil är min första lapska vallhund, men definitivt inte den sista. Han är min själsfrände och hänger med på allt jag hittar på. 

Det jag fascineras av med den här rasen är deras uthållighet och envishet och att den mår allra bäst när den får jobba fysiskt. Det blev väldigt tydligt i vintras när vi var ute med turskidorna och leden var helt översnöad. Vindil dök ner med hela huvudet i snön och spårade upp leden och vi hittade dit vi skulle. Stundtals syntes han inte i snön, men fortsatte hela tiden framåt utan att tveka.


Cecilia Henriksson – sekreterare

Jag bor i Nora/Örebro kommun och har 5 lapska vallhundar hemma idag: Njarga Lotka 12 år & hans dotter Krawa Aditi 5 år, Suvon Virošgiellasa Virko 8 år & hennes dotter Ninaitwa Vidda Hjärtansfröjd 5 år samt Ninaitwa Kwanza Volterra, Lotka & Virkos gemensamma dotter som fyller 1 år i sommar. Jag har en liten uppfödning med hittills 4 kullar.

Lotka är min förste lapska vallhund, planen var tävling & hundsport med honom och vi har provat på det mesta och mycket har även gått bra. Vi ägnar oss mest åt bruksspår, agility, rallylydnad, nose work och viltspår. Vi har även provat på lydnad, Virko har provat på sök och Aditi är road av drag. Vi ägnar oss åt vad hundarna själva tycker är roligast och har fallenhet för, men hittills säger de sällan nej till någon gemensam aktivitet.

Jag valde lapsk vallhund för 13 år sedan för att jag ville ha en vallhund som var intresserad av samarbete och träning, men är samtidigt mycket förtjust i spetsar/urhundar och den obändiga integritet och självständighet de bär med sig. Lapsk vallhund är den perfekta kombinationen av dessa egenskaper.


Anita Kober – kassör

Jag är pensionär och bor i Annelöv, Skåne tillsammans med min make Ingvar och lapska vallhunden Aili (Minngehke Beavna) som är född i september 2020.

Aili är duktig på att spåra, vi tränar viltspår (hon är SEVCH) och personspår och har nyss avslutat eftersökskurs (jakt). Vi har börjat på nose work och går nu rallylydnadskurs. Gräva efter sork och viltspår är roligast.

Aili är vår första hund och valet av en lapsk vallhund beror på Ingvars uppväxt i norr där han träffade många av samernas renhundar. Intelligenta "lagom stora", outtröttliga urhundar med mycket egen vilja och förmåga till självständiga beslut, men också sociala med förmåga att vara lugna mellan "arbetspassen".


Johanna Boström Stone – ledamot

Jag har haft lapsk vallhund i snart 22 år, jag föll pladask för rasen och har inte velat ha någon annan sedan dess. Just nu har jag snart 5-åriga Vivi (Njarga Vaimo Vivi) hemma, det är min tredje lapska och vi tränar personspår, specialsök och lydnad. Mina tidigare hundar både tränade och tävlade jag i sök, personspår och lydnad. Vivi har fått prova på renvallning och mina tidigare hundar provade båda på fårvallning.

Det jag tycker så mycket om med lapsk vallhund är att de lättlärda, smarta, är fantastiskt duktiga på nosarbete samtidigt som de har stor integritet och är självständiga men ändå gillar att samarbeta. I mitt tycke är detta en helt suverän kombination.

Jag är egen företagare inom PR och när jag inte jobbar, tränar och gör andra olika hundrelaterade saker snickrar vi på vår stuga i södra Bergslagen och umgås med familj och vänner.


Sara Inemyr – ledamot

Jag bor i Västerås och har två lapska vallhundar hemma, far och dotter; Vájmmo Gállas-Bártnit Juoksa kallas Juoksa som fyller 5 år i november och hans dotter Ärapoikas Eilas Elya, kallas Edda som fyller 1 år i november.  Sedan har jag också Vájmmo Gidádálvve Gihpporásse, som kallas Prim och är 3 år. Prim bor hos annan familj på foder.

Jag har uppfödning under kennelnamnet Vájmmo som betyder ”mitt hjärta” vilket jag tycker representerar min tanke om mina hundar väl, de är mina hjärtan allihop.

Tränar själv rallylydnad, parkour, freestyle och agility främst.

Har haft lapsk vallhund sedan 2008, det började med Samegulds Amazing Ammi.

Andra intressen är min familj och mina barn, handarbete, konst och
kaninuppfödning (Angorakaniner).


Camilla Wolgers - ledamot


Torbjörn Brattberg - suppleant


Marlene Blind - suppleant