Gå till innehåll

Styrelse & kontakt

Datum för kommande styrelsemöten 2023:
8 maj, 7 juni, 14 augusti, 18 september, 18 oktober, 30 november

Presentation av styrelsen finns längre ned på sidan

StyrelsePeriod till FunktionKontakt
Liselott Brännström2024Ordförande, avelskommittéstyrelse@srlv.se / ak@srlv.se
Elisabeth Kaatari Lindblom2025Vice ordförande, redaktion, aktivitetsgruppstyrelse@srlv.se / aktivitet@srlv.se
Cecilia Henriksson2025Sekreterare, avelskommittéstyrelse@srlv.se / ak@srlv.se
Marianne Ekström2024Kassörstyrelse@srlv.se
Johanna Boström Stone2024Ledamot, PR/webstyrelse@srlv.se / pr@srlv.se
Sara Inemyr2025Ledamot, aktivitetsgruppstyrelse@srlv.se / aktivitet@srlv.se
Elina2024Ledamotstyrelse@srlv.se
Irene Sjaunja2025Ledamot, avelskommittéstyrelse@srlv.se / ak@srlv.se
Linda Wiklund-Jakobsson2024Ledamot, PR/webstyrelse@srlv.se / pr@srlv.se
Anita Kober20241:a suppleant, aktivitetsgruppstyrelse@srlv.se / aktivitet@srlv.se
Kontakt med styrelsen:styrelse@srlv.se

RevisorerFunktion
Stig BerndtssonRevisor
Agneta WiderlundRevisor
Jennie PrytzRevisorssuppleant
Kontakt med revisorer:revisor@srlv.se

ValberedningFunktionPeriod till
Beate Johannessen Sammankallande2024
Anneli Strid2024
Kontakt med valberedning:valberedning@srlv.se

Presentation av styrelsen

Liselott Brännström - ordförande

Jag bor i Kåge/Skellefteå och har haft lapsk vallhund sedan -97 och står för kenneln Kläppylets där det just nu ingår sex lapska vallhundar vilka är: TJH (PTRH) Duoddara Aika 3 år, Kläppylets Illu Ihana 4 år, RLDN RLDF Kläppylets Hearvái Hilla 6 år, SE VCH SE V-17 SE UCH Kläppylets Giivis Geassi 8 år, RLDN RLDF RLDA SE UCH Obbolalägdans Beavi-Birra 10 år och TJH (FM) RLDN RLDF SE UCH SE VV-17 Kläppylets Dárkil Doaivva 16 år.

Jag har min fjärde lapska tjänstehund inom hemvärnet där jag varit aktiv som hundförare sedan 1999 då jag certade min första, Fjällfarmens Cammo.

Jag tränar och tävlar i bruks, lydnad, rallylydnad och viltspår. Prio ligger naturligt på patrull- och övrig bruksträning eftersom en tjänstehund alltid ska vara i trim och vi trivs bra i ”spårskogen”, både jag och hundarna. I övrigt hänger hundarna med mig på gården bland de övriga djuren.

Det var den sunda exteriören som gjorde att jag fick upp ögonen för lapsk vallhund.


Elisabeth Kaatari Lindblom – vice ordförande

Pitebo som bor i Uppsala, men även deltidsbybo i Kittelfjäll. Jag är gift och har två vuxna söner. Min lapska vallhund heter Vindil (Ninaitwa Vindil Hyssopus) och är 5 år. I familjen finns det dessutom en pumifarbror på 11 år som heter Sixten. 

Vindil och jag tränar och tävlar i viltspår. Vi tränar även bruksspår, lite sök, agility, rally och lydnad, men har inte vågat oss ut på tävling ännu. Andra fritidsintressen är att cykla mtb och att vandra med hund, såklart. På vintern ger vi oss gärna ut på fjället med turskidorna. Vindil är min första lapska vallhund, men definitivt inte den sista. Han är min själsfrände och hänger med på allt jag hittar på. 

Det jag fascineras av med den här rasen är deras uthållighet och envishet och att den mår allra bäst när den får jobba fysiskt. Det blev väldigt tydligt i vintras när vi var ute med turskidorna och leden var helt översnöad. Vindil dök ner med hela huvudet i snön och spårade upp leden och vi hittade dit vi skulle. Stundtals syntes han inte i snön, men fortsatte hela tiden framåt utan att tveka.


Cecilia Henriksson – sekreterare

Jag bor i Nora/Örebro kommun och har 5 lapska vallhundar hemma idag: Njarga Lotka 12 år & hans dotter Krawa Aditi 5 år, Suvon Virošgiellasa Virko 8 år & hennes dotter Ninaitwa Vidda Hjärtansfröjd 5 år samt Ninaitwa Kwanza Volterra, Lotka & Virkos gemensamma dotter som fyller 1 år i sommar. Jag har en liten uppfödning med hittills 4 kullar.

Lotka är min förste lapska vallhund, planen var tävling & hundsport med honom och vi har provat på det mesta och mycket har även gått bra. Vi ägnar oss mest åt bruksspår, agility, rallylydnad, nose work och viltspår. Vi har även provat på lydnad, Virko har provat på sök och Aditi är road av drag. Vi ägnar oss åt vad hundarna själva tycker är roligast och har fallenhet för, men hittills säger de sällan nej till någon gemensam aktivitet.

Jag valde lapsk vallhund för 13 år sedan för att jag ville ha en vallhund som var intresserad av samarbete och träning, men är samtidigt mycket förtjust i spetsar/urhundar och den obändiga integritet och självständighet de bär med sig. Lapsk vallhund är den perfekta kombinationen av dessa egenskaper.


Marianne ”Marre” Ekström – kassör

Marre heter jag och har precis flyttat till Vindö på Värmdö där jag bor med min lapska vallhund Bargalas Bassa som nyligen fyllt 2 år.

Bassa är min andra lapska, hade tidigare Wilma (Njarga Sikka) som gick bort 2013. Det var aldrig någon tvekan att min andra hund också skulle vara en lapsk vallhund då Wilma stod mig väldigt nära. Älskar energin, vilja att lära och samtidigt kunna koppla av, det är en otroligt trevlig ras.

Idag tränar vi spår, vi har provat på renvallning och vi har precis påbörjat en kurs i rallylydnad.

Jag jobbar som egen företagare inom lunch & catering med fokus på kundevent, jag är god man åt min yngsta son som är funktionshindrad och starkt involverad i hans liv. Energin fylls på i skogen med Bassa och ute i skärgården där vi numer bor permanent.


Johanna Boström Stone – ledamot

Jag har haft lapsk vallhund i snart 22 år, jag föll pladask för rasen och har inte velat ha någon annan sedan dess. Just nu har jag snart 5-åriga Vivi (Njarga Vaimo Vivi) hemma, det är min tredje lapska och vi tränar personspår, specialsök och lydnad. Mina tidigare hundar både tränade och tävlade jag i sök, personspår och lydnad. Vivi har fått prova på renvallning och mina tidigare hundar provade båda på fårvallning.

Det jag tycker så mycket om med lapsk vallhund är att de lättlärda, smarta, är fantastiskt duktiga på nosarbete samtidigt som de har stor integritet och är självständiga men ändå gillar att samarbeta. I mitt tycke är detta en helt suverän kombination.

Jag är egen företagare inom PR och när jag inte jobbar, tränar och gör andra olika hundrelaterade saker snickrar vi på vår stuga i södra Bergslagen och umgås med familj och vänner.


Sara Inemyr – ledamot

Jag bor i Västerås och har två lapska vallhundar hemma, far och dotter; Vájmmo Gállas-Bártnit Juoksa kallas Juoksa som fyller 5 år i november och hans dotter Ärapoikas Eilas Elya, kallas Edda som fyller 1 år i november.  Sedan har jag också Vájmmo Gidádálvve Gihpporásse, som kallas Prim och är 3 år. Prim bor hos annan familj på foder.

Jag har uppfödning under kennelnamnet Vájmmo som betyder ”mitt hjärta” vilket jag tycker representerar min tanke om mina hundar väl, de är mina hjärtan allihop.

Tränar själv rallylydnad, parkour, freestyle och agility främst.

Har haft lapsk vallhund sedan 2008, det började med Samegulds Amazing Ammi.

Andra intressen är min familj och mina barn, handarbete, konst och
kaninuppfödning (Angorakaniner).


Elina – ledamot

Elina heter jag och bor i Göteborg tillsammans med mina två lapska vallhundar; Epic 12 år (Gátchis Átjájouksa Adja) och Katla 9 månader (Ninaitwa Katla Blackburn).

Jag och Epic har tävlat framgångsrikt i flera grenar, bland annat spår, agility och rallylydnad, han är nu pensionerad från tävlandet men förhoppningsvis blir Katla en lika fantastisk partner på tävlingsbanorna som Epic har varit! Att vara aktiv med hundarna är viktigt för mig, förutom att träna mina egna hundar är jag också instruktör i allmänlydnad, spår och specialsök för Svenska Brukshundsklubben.

Utbildning och aktivt hundägarskap är något jag brinner för, så förhoppningsvis kan vi med hjälp av er, engagerade medlemmar, hitta på många roliga aktiviteter. Har du förslag är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen! Verksamhetsåret 2023 blir mitt fjärde i SRLVs styrelse, jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor i klubben fortsatt jobba för att vi ska vara en aktiv, öppen och demokratisk klubb där vi alla känner oss delaktiga!


Irene Påve Sjaunja – ledamot

Jag heter Irene Påve Sjaunja och bor i Gällivare. Jag har två stycken lapska; Obbolalägdans Luna 9 år och Dikkal 1,5 år och har en kennel som heter Duoddara. 

Min fritid handlar mest om familjen, hundar och renar. Dessa tre vävs in i varandra och är mitt liv. 


Linda Wiklund-Jakobsson - ledamot
Jag bor i Uppsala och har Alva (Lapprott’s Sara) som är ett år, det är min första lapska vallhund.

Vi tränar vardagslydnad, specialsök och nose work. Framöver ska vi även prova på personspår, kantarellsök samt rallydnad.  Valde lapsk för att jag ville ha en ras som är familjevänlig, lagom stor och som gillar att jobba. Skulle beskriva min tik som självständig, intelligent med en tydlig av/på knapp förutsatt att tillräcklig aktivering erbjuds. Hon älskar nosarbete, är väldigt matglad, superkelig och sover bäst som lapska gör på rygg med benen i vädret. Vid träning gäller det att vara tydlig, ha bra belöningar och skippa tjatet, variation framför upprepning fungerar bäst för oss. Tycker det är världens roligaste och vackraste ras som fyller livet med så mycket glädje.

Andra intressen jag har är skidåkning och matlagning.


Anita Kober – suppleant

Jag är pensionär och bor i Annelöv, Skåne tillsammans med min make Ingvar och lapska vallhunden Aili (Minngehke Beavna) som är född i september 2020.

Aili är duktig på att spåra, vi tränar viltspår (hon är SEVCH) och personspår och har nyss avslutat eftersökskurs (jakt). Vi har börjat på nose work och går nu rallylydnadskurs. Gräva efter sork och viltspår är roligast.

Aili är vår första hund och valet av en lapsk vallhund beror på Ingvars uppväxt i norr där han träffade många av samernas renhundar. Intelligenta "lagom stora", outtröttliga urhundar med mycket egen vilja och förmåga till självständiga beslut, men också sociala med förmåga att vara lugna mellan "arbetspassen".