Gå till innehåll

AUGUSTITÄVLING & RESULTAT

GRATTIS TILL AUGUSTITÄVLINGENS VINNARE

Nedan presenteras placering 1-3 med domarnas motiveringar:

  1. Marie Bankhed och Kumppi

Engagerad hund som vill mycket! Hon kräver mycket av sin förare, det märks på skallen. Fint samarbete även om hunden är tycker att det skulle gå lite snabbare...
Snyggt och målinriktat i positiv anda
Superfina lydnadsmoment.

  1. Ylva Lidén och Gátchis Åtså Fanndi

Härlig kontakt och fin precision i momenten! Ser mycket stabilt ut, men akta vänster axeln i transporterna så att du inte trycker bak hunden, annars mycket snyggt!
Härligt flyt med fint samspel
Fin följsamhet.

  1. Marita Västerbo och Raiikas Röjar-Raiiku

Glad och arbetsvillig hund och härligt engagerad förare. Lite förvirring i vissa moment, det kommer ge sig med mer träning! Ni har potential!
Peppad matte med fartglad hund
Fin fart genom agilityhindren.


Var med på vår augustitävling! Utmana dig själv och din hund genom en tävling på hemmaplan. Självklart står det fina priser på spel....

Tävlingen är öppen för alla medlemmar i SRLV. Är du inte redan medlem? Bli det idag! Du hittar information om hur du blir medlem här.

Så här går tävlingen till:
Bygg upp en bana som på bilden nedanför.
Först ska hunden ta sig över ett hinder på ca 40 cm. Sen ska hunden ta sig igenom en rak tunnel som är ca 5 m lång, gör sedan en någotsånär stor båge så att du hinner samla ihop hunden för ett fotgående i ca 3 m, kommendera hunden till ligg medan du själv fortsätter ca 5 m, vänder dig om och kallar in hunden, hunden ska sätta sig i position vid din vänstra sida. Gör helt om marsch och en ny båge. Vid första rallylydnadsskylten är momentet ”snurr under gång”, efter ca: 3 m kommer ny skylt ”sitt framför, höger ingång, sitt” efter tre meter så är banan slut.

Om du inte är bekant med rallylydnadsskyltarna sedan tidigare kan du hitta beskrivningar på brukshundsklubbens hemsida. Första skylten finns med i fortsättningsklassen, andra skylten hittar du i nybörjarklassen. Om något är otydligt är du självklart välkommen att höra av dig med dina frågor till aktivitet@srlv.se.

Utförande, samspel och glädje mellan hund och förare kommer att bedömas av en jury som sätter poäng och utser en vinnare. Godis får användas på banan men kommer att ge poängavdrag.

Se till att den som filmar er får med allt på filmen, det ska vara en sammanhängande film och inget ihopklippt. Du kan göra banan flera gånger och skicka in den filmen som du tycker är bäst, men du får bara skicka in en film per hund.

Skicka filmen på mail till aktivitet@srlv.se
Skriv ditt namn, hundens namn och din adress.
Senast den 31 augusti ska filmen skickas in.

Priser i tävlingen presenteras här inom kort...